Scopias wedstrijd programmaoverzicht

 

Informatie over wedstrijden:          I          www.scopias.nl
                                                          E         
ZO
12-03
10.40 uur
Venlo
12e Berden Voorjaarsloop
t
ZO
25-06
07.00 uur
16.00 uur
Vaals
Venlo
33ste Estafetteloop Vaals – Venlo 
t
DO
07-09
18.30 uur
Tegelen  
5e Tuënke Janssen Mijl
t
ZA
30-09
11.00 uur
Venlo
Scopias clubdag 
w/t 
ZO
05-11
10.30 uur
Tegelen
2e Maalbeekcross
Onderdeel van de 27e Profcore Limbra crosscompetitie
w/t

   


w =      alleen voor atleten met wedstrijdlicentie
t =        open voor iedereen met of zonder wedstrijdlicentie

KIJK VOOR MEER INFORMATIE OP ONZE WEBSITE: WWW.SCOPIAS.NL

 

Toelichting op het wedstrijdprogramma 2017
Ook in 2017 wil Scopias Atletiek weer een gevarieerd programma brengen. Dit is niet eenvoudig, gezien de druk op de vrijwilligers van de vereniging. Om die reden organiseert de Scopias Atletiek dit jaar geen voorjaarswandeling en avondwedstrijd. Resteert echter een aantrekkelijk aanbod met een keur aan wedstrijden.

Berden Voorjaarsloop
Voor de 12e keer alweer zal op zondag 12 maart het startschot klinken voor de deelnemers aan de Voorjaarsloop. Evenals voorgaande jaren vindt dit evenement plaats in Venlo-Zuid, met college Den Hulster als uitvalsbasis. En ook in deze editie is er volop aandacht voor de jeugd en zijn de 7,5km en 15km de hoofdacts van de dag.
Alle informatie over de Berden Voorjaarsloop vind je via de website van dit evenement www.berdenvoorjaarsloop.nl 

Estafetteloop Vaals-Venlo
Al meer dan 30 jaar is het Drielandenpunt in Vaals het startpunt voor de estafetteloop Vaals-Venlo. 100 km door Limburg, met de mooiste plekjes van de provincie. Verdeeld over 8 etappes zetten de deelnemers vanaf 07.00 uur koers richting Venlo, om rond 16.00 uur te finishen op de atletiekbaan van sportpark Vrijenbroek. Een prachtige wedstrijd voor iedereen die van een uitdaging houdt én al het moois wil zien dat Limburg te bieden heeft. Noteer alvast in je agenda: zondag 25 juni.
Alle informatie en een sfeerimpressie van voorgaande edities vind je op www.vaals-venlo.nl 

Tuënke Janssen Mijl
Het is al bijna traditie: op de 1e donderdag van september hoort is maar één ding in je agenda te staan: de Tuënke Janssen Mijl. Ruim 1600 meter bergop via de Maalbekerweg richting eindstreep. En daar wacht de beloning. Maar weet: het is niet altijd (alleen) de beste tijd waar het om draait!
Dit evenement vindt plaats op 7 september.

Clubdag
Al vele jaren huldigt Scopias Atletiek op de laatste zaterdag van september (dit jaar op 30 september) zijn clubkampioenen. Daar gaat uiteraard een verbeten strijd aan vooraf. En dat is nu net de bedoeling van de clubdag. Tijdens een intensieve wedstrijd moeten de deelnemers punten verzamelen. De spelregels zijn duidelijk: wie aan het einde van dit evenement de meeste punten heeft mag zich clubkampioen noemen.
Een leuke wedstrijd, alleen voor leden van Scopias Atletiek, waar ook aandacht is voor ontspanning.

Maalbeekcross
In 2016 heeft Scopias Atletiek een nieuw parcours gezocht voor de jaarlijkse cross. Dit is het buitengebied van Belfeld geworden, in de achtertuin van Sander Schutgens. Door kenners nu al bestempeld als ‘een zeer interessant parcours en een evenement dat de potentie heeft om uit te groeien tot een topper’.
De 1e editie was al een success maar eerlijk is eerlijk; sommige punten kunnen nog beter. Dat gaat, als het aan de organisatie ligt, zeker gebeuren. Met nóg meer aandacht voor het parcours, de ambiance en faciliteiten. Zondag 7 november is de datum waarop de 2e editie plaatsvindt. Zeg niet dat je niet geïnformeerd was!
Natuurlijk vindt ook de editie 2017 plaats in het kader van het Profcore Limbra-crosscircuit.

Zie ook www.limbracross.nl